Skip to main content

O nama

Već više od 70 godina bavimo se osposobljavanjem kandidata za vozače svih kategorija vozila, kao i obavljanjem tehničkih pregleda vozila...

Lagan i siguran put za postati odgovoran vozač!

U današnje vrijeme potreba za vozačkom dozvolom sve je veća, važno je da je posjedujete, ali još važnije je da ste za to kvalitetno obučeni. Nudimo Vam siguran način kojim ćete postati samostalan i odgovoran vozač. Svojim dugogodišnjim iskustvom, brojne kandidate osposobili smo za vožnju na cesti, budite i Vi dio te priče.

Stanica za tehnički pregled vozila

U našoj stanici za tehnički pregled, obavljamo tehničke preglede vozila, registracije vozila kao i produljenja registracije, osiguranje vozila, homologaciju, ateste vozila, usmjeravanje i očotavanje tahografskih listića, kartica i digitalnih tahografa.

POVIJEST TVRTKE HERZ d.d.

Ovo je naša tradicija, naša povijest kroz koju smo brojne generacije vozača ispratili...

Za svoje poslovanje dobitnici smo dvije "Zlatne kune" 1999. i 2015. godine kao najuspješnije trgovačko društvo u županiji, u kategoriji male tvrtke, koje dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Požega.

U svom dosadašnjem radu osposobili smo preko 55 500 vozača i obavili preko 790 000 tehničkih pregleda vozila, a ovo je naša povijest, pročitajte zanimljivosti:

28.10.1946. godine grupa građana osniva Auto-moto društvo “Slavko Rončević”  na inicijativu Narodne tehnike i  Zemaljskog odbora Automobilističko – motorističkog saveza Hrvatske s ciljem razvijanja prometne i tehničke kulture.

  1. godine otvara se radionica za popravak vozila s jednim zaposlenim automehaničarom.
  1. godine AMD osnovom rješenja Zemaljskog odbora Auto – moto saveza Hrvatske počinje školovanje vozača motornih vozila. Radom autoškole i automehaničarske radionice počeli su se stvarati materijalni uvjeti za daljnji razvoj AMD.
  1. godine osnovom Ovlaštenja započinje obavljanje tehničkih pregleda motornih i priključnih vozila.
  1. godine otvara se nova suvremena stanica za tehnički pregled vozila s dvije tehnološke linije za pregled vozila, te je 1994. godine izgrađena još jedna tehnološka linija za pregled teretnih motornih vozila. 1995. godine započela je s radom nova suvremena tehnološka linija za specijalistički pregled kočnica, ateste vozila i umjeravanje tahografa.
  1. godine, pretvorbom društvenog vlasništva u privatno, stvorena su dva nova pravna subjekta: Auto moto poduzeće Slavko Rončević (ubrzo mijenja ime u Herz d.d.) i Klub HAK-a Požega (mijenja ime u Autoklub Požega).

14.02.1994. Valentinovo postaje DAN AUTOŠKOLE HERZ.

  1. godine Croatia osiguranje d.d., Zagreb, preuzima vlasništvo nad Autoškolom Herz i Stanicom za tehnički pregled.
  1. godine Adris grupa preuzima dionice Croatia osiguranja d.d. i time postaje novi vlasnik.